Meten, Rapporteren en Analyseren

Met metingen, rapporten en analyses ondersteunen we organisaties in hun leer- en veranderingsproces. Als expert in het leveren van inzicht in het effect van leren en prestaties adviseren wij organisaties. Wij helpen hen inzicht te geven in hun menselijke capaciteit in de organisatie en hun workforce transformation. We doen dit door de prestaties van mensen aan bedrijfsresultaten te koppelen en voorspellende analyses te maken.

ROI Institute Europe heeft expliciet gekozen om te werken volgens ROI Methodology ™ van Jack Phillips. We gebruiken het V-model om de behoeften van de organisatie te bepalen. Hoe is het niveau van de pay-off op level 5? Wat is de impact die u wilt bereiken? Welke KPI’s wilt u beïnvloeden? Welk ander gedrag wilt u in de praktijk zien en welke reactie zorgt voor voorspellende analyses?

Met al deze informatie maken we een evaluatieplan op met de doelstellingen op de verschillende niveaus. Dan bepalen we welke metingen we gebruiken en welke informatie moet worden gerapporteerd en geanalyseerd. ROI Institute Europe heeft een vast format voor de rapportages op ieder level, waar aanpassing en maatwerk altijd mogelijk is.

Onze metingen & rapportages

Op elk niveau van de Piramide van Leren & Presteren bieden we metingen, rapporten en analyses.

 Naast de standaardrapportages bieden wij ook op maat gemaakte oplossingen aan. Wij adviseren u graag over een geschikte meting / rapportage die inzicht geeft in de gewenste resultaten.

Neem gerust contact met ons op om uw vraag te bespreken.Level 1

LEER TEVREDENHEID

Level 2

LEER UITKOMST

Level 3

LEER TOEPASSING

Level 4

LEER OPBRENGST

Level 5

LEER RENDEMENT


Reports

LEER TOEPASSING

Infographic

Naast individuele rapporten rapporteren wij ook managementinformatie. Een infographic bevat een samenvatting en analyse van de resultaten. Duidelijk en grafisch weergegeven.

Performance rapport

Geeft inzicht in de competitieresultaten van een individu die in de praktijk wordt gemeten. Dit rapport geeft inzicht in de capaciteiten van een persoon en zijn ontwikkelingsmogelijkheden. Het is een uitermate geschikt meetinstrument voor persoonlijke ontwikkeling.


View all reports  
Level 3

LEER TOEPASSING

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Weet u welke vaardigheden en kennis u in de organisatie heeft en hoe zij bijdragen aan de strategie en het bereiken van de organisatiedoelen?


ROI Institute Europe helpt organisaties inzicht te krijgen in de kennis en vaardigheden van hun medewerkers en hoe ze gekoppeld zijn aan de strategische doelstellingen. We rapporteren in hoeverre medewerkers kennis en vaardigheden toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden en bijdragen tot het bereiken van resultaten. Dat helpt bij de strategische personeelsplanning. Het competentieniveau is een cruciale factor om succesvol te kunnen presteren. Het competentieniveau bepaalt grotendeels het resultaat dat iemand boekt.


Om iemands competentieniveau te bepalen maakt ROI Institute Europe gebruik van verschillende instrumenten. In overleg met onze klanten beslissen we over de meest geschikte aanpak en lijn van vragen. We gebruiken vaak een performance scan om te meten wat u hebt geleerd en daadwerkelijk toepast in de praktijk. Alle metingen worden uitgevoerd met behulp van digitale vragenlijsten. Om de juiste competenties te meten inventariseren we samen wat de ambitie van de organisatie is en welke gedrag daaraan bijdraagt. We doen dit vaak door een Business Alignment of design sessie uit te voeren.


Naast maatwerk rapporten bieden wij ook een aantal standaardrapporten aan met een vaste reeks competenties: Team, Trusted Advisor, Challenger Sales, Coaching, en (Safety) Leiderschap.
ROI in aantallen

De wereld van HR en leren staat voor nieuwe eisen. Meer en meer data is beschikbaar. In de snel veranderende markt zijn managers op zoek naar inzichten, mensen en prestatieanalyses die hen helpen optimaal gebruik maken van het menselijk potentieel in de organisatie.

Dankzij onze jarenlange ervaring en de indrukwekkende database die we door de jaren heen hebben opgebouwd, zijn wij de expert in het bieden van inzicht in het effect van investeren in mensen. Dit stelt ons in staat om organisaties te adviseren.


Evaluaties

35.519


Performance scans

16.757


Deelnemers workshops

109


Certified ROI Professionals

17


Impact/ROI Studies

8
Inzicht in het rendement van leren
Heldere meetlat
Verbonden aan de strategie van de organisatie