ABN AMRO zet Skill coaches in bij zelforganiserende teams

maandag 15 oktober 2018

ABN AMRO is deze zomer gestart met zelforganiserend werken binnen Personal Banking, het bedrijfsonderdeel waar het klantcontact zowel fysiek als via beeldbankieren plaatsvindt. Medewerkers worden ondersteund in deze nieuwe manier van werken door Skill coaches op expertise en persoonlijke ontwikkeling. De Skill coach neemt hierin de rol van onafhankelijke coach die onbevooroordeeld meekijkt, feedback geeft en ondersteunt in de ontwikkeling van medewerkers en dit in vertrouwen. Met als doel om klanten tot ambassadeur te maken van de bank.

Maar hoe zorg je dat medewerkers in staat zijn om de klant optimaal te bedienen? Welke ‘skills’ zijn hierin cruciaal? En hoe monitor je de voortgang voor medewerkers en de rode draden hierin voor de Skill coaches en het MT van Personal Banking?

ROI Institute Europe heeft samen met o.a Leyla Roosen van ABN AMRO een Talent- en ontwikkelscan ontwikkeld waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun persoonlijke skills en ontwikkelpunten. Zodat zij samen met de Skill coaches gericht het coachtraject in gaan. Aan het eind van het coachtraject meten we de ontwikkeling die medewerkers hebben gemaakt en of de skillcoaching an sich daadwerkelijk heeft bijgedragen aan de klanttevredenheid. Met behulp van managementrapportages bieden we de Skill coaches, het  MT en natuurlijk de adviseurs zelf inzicht in de evaluatie en resultaten van de Skill coachtrajecten met de anonimiteit van de coaches natuurlijk gegarandeerd. De wordcloud hiernaast geeft een beeld van de eerste reacties op de bijdrage van de Talent- & ontwikkelscan aan de coaching. We zijn trots op deze samenwerking en vertellen je er graag meer over.


  En toen was daar: een blog | ROI Study: Effect trainingsprogramma KLM ‘Anytime for you’