Robin Schouten

Na het behalen van mijn studie Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn analytische en visuele talenten in kwijt kon. Deze heb ik gevonden bij ROI Institute Europe. In mijn functie als Business intelligence developer, houd ik mij bezig met het maken van data-analyses, -visualisaties en rapporten. Daarnaast ondersteun ik bij de doorontwikkeling van ons platform. Ik vind het erg interessant om te werken met data, deze inzichtelijk te maken en er nieuwe, waardevolle informatie uit te halen.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan het volgen van technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy en security of mobiele technologie. Het intrigeert mij enorm hoe technische innovatie – die een jaar geleden nog te futuristisch leek – uiteindelijk beschikbaar komt voor bedrijven en consumenten, zodat iedereen daar baat bij kan hebben.

Van nature ben ik een leergierig persoon met een brede interesse, waardoor ik altijd opensta voor nieuwe inzichten en verschillende perspectieven. Het is voor mij erg belangrijk om uitgedaagd te worden en mezelf te blijven ontwikkelen. De visie van ROI op het gebied van werken en leren sluit dan ook erg goed aan op hoe ik in het leven sta.

  Lotte Dros-Hendriks | Gislaine van Erp