En toen was daar: een blog

donderdag 27 september 2018

Ik zal het gelijk maar eerlijk bekennen: de reden dat ik deze blog zit te schrijven, is een LinkedIn training eerder deze week. Mijn eerste gedachten moesten er gewoon uit. Nooit gedacht dat een training dat effect zou hebben.
Afgelopen maandag, net na de eerste koffie, kregen wij in twee uur tijd een stoomcursus LinkedIn van Liesbeth Jansen. Een leerzame training met verrassende inzichten, die wellicht de hele dag had kunnen duren gezien de vele mogelijkheden (en onmogelijkheden) van het professionele social media platform. Misschien niet verwonderlijk – iets met beroepsdeformatie – stel ik mij na deze training meteen een aantal vragen om de impact van de training te evalueren:

1. Hoe tevreden ben ik over de training?


Heel erg tevreden! De trainer was goed voorbereid, heeft mij nieuwe kennis en vaardigheden gebracht en was erg aardig (vind ik stiekem toch best fijn). Het geleerde was direct toepasbaar en zorgt ervoor dat ik nu, enkele dagen later om 11 uur ’s avonds, aan mijn eerste blog ben begonnen.

 

2. Wat heb ik eigenlijk geleerd?


Hele praktische zaken, zoals: hoe kan ik mijn zichtbaarheid vergroten zodat anderen mij makkelijker kunnen vinden, hoe kun je het logaritme van de newsfeed beïnvloeden volgens het zogenaamde ‘puntensysteem’ en wat is de Social Selling Index (lees: een score die aangeeft hoe goed je LinkedIn inzet als business professional). Jezelf zichtbaar maken, daar gaat het tegenwoordig toch allemaal om. Voor millennials wellicht heel logisch, maar ik ben van de pragmatische generatie: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Contact maken doe je face-to-face of via de telefoon, maar via internet?” Ja, dat dus. Kortom, deze training is een goede wake-up call.

 

3. Wat doe ik nu anders in de dagelijkse praktijk?


Nou, deze blog schrijven is voor mij al een behoorlijke gedragsverandering. Bovendien heb ik sinds de training elke dag (echt waar) LinkedIn geopend en gekeken naar de activiteiten van de mensen in mijn netwerk. En, ik vond het nog leuk ook! Sinds maandag weet ik dat het ‘liken’ van berichten van anderen niet alleen leuk is voor die ander, maar ook dat dit de zichtbaarheid van dit bericht vergroot. En nog veel belangrijker, het heeft ook nog een positieve invloed op mijn persoonlijke zichtbaarheid! Dat zet me wel aan het denken, want als anderen mijn bericht liken, is dat dan voor henzelf of om de inhoud van mijn bericht? Maar ik dwaal af.. Terug naar de gedragsverandering. Ja, ik kan zeker zeggen dat ik mij deze eerste week anders ben gaan gedragen. Was het effectief? Houd ik het vol? Uit onderzoek blijkt dat je tenminste 3 weken nieuw gedrag hebt moeten toegepast om het eigen te maken, dus ik heb nog twee weken te gaan.

 

4. Wat levert mijn nieuwe gedrag op voor de organisatie?


Tsja, dat is natuurlijk de grote vraag. Levert mijn dagelijkse check op de newsfeed, interactie met mijn netwerk, hier en daar een like, share of comment en aangepaste profiel ook iets op in termen van kwaliteit, kwantiteit, tijd of kosten? Wellicht draagt het bij aan intensiever contact met de mensen in mijn netwerk, een betere positionering van onze dienstverlening of misschien toch een nieuwe business opportunity?

 

5. Was de training de investering waard?


Die berekening kan ik nu nog niet maken, maar ik schat over een half jaar wel. Dan kan ik de kosten van de training en de tijd die ik en mijn collega’s dagelijks besteden aan scrollen, liken en blogs schrijven tegen de opbrengsten. Geef me zes maanden, daarna kan ik je vertellen wat de Return on Investment van deze training is: of elke euro die erin is gestopt ook tenminste een euro heeft opgeleverd. Een positieve ROI, daar ga ik voor.

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe gebruik jij LinkedIn?


En wat levert dat op voor jou en je organisatie?


  People Analytics veelbelovend | ABN AMRO zet Skill coaches in bij zelforganiserende teams