Gratis webinar: “Hoe coaching on the job bijdraagt aan de resultaten van ABN AMRO

Op dinsdag 21 juli 2020 geven ROI Institute Europe en ABN AMRO het webinar: ‘Hoe coaching on the job bijdraagt aan de resultaten van ABN AMRO’. 

ABN AMRO is al weer 2 jaar geleden gestart met zelforganiserend werken binnen Personal Banking. Medewerkers worden ondersteund in deze nieuwe manier van werken door Skill Coaches. Skill Coaches coachen op vakbekwaamheid, persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Dit gebeurt intensief, on-the-job en altijd in vertrouwen. Hoe draagt deze vorm van coaching on the job bij aan de ‘harde resultaten’? Samen met HR Analytics van ABN AMRO heeft ROI Institute Europe die vraag onderzocht. In dit webinar hoor je meer over de succesfactoren van Skill coaching én de resultaten in de praktijk.

In dit webinar spreken Klaas Toes en Renée Lubberdink (ROI) met Leyla de Heer en Klaas Ariaans  (ABN AMRO) over de resultaten van 2 jaar (Skill) Coaching on the job.

Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor updates!

Voor wie?
Dit webinar is bedoeld voor diegenen die zich bezighouden met de ontwikkeling van medewerkers zoals een HR-directeur, HR-manager, L&D-manager, Performance manager, Managing director, HR Analytics.

Wanneer?
Dinsdag 21 juli
13:00 – 14:00

Waar?
Online webinar via Zoom – link wordt spoedig gedeeld

Leyla de Heer, Business Consulting & Culture (ABN AMRO)
Gedreven door passie voor het continu verbeteren van gewenste vaardigheden en werkplezier in onze continu veranderende organisatie ABN AMRO, met als doel om onze klanten beter te kunnen bedienen. Inmiddels heb ik kunnen aantonen dat coaching-on-the-job wat in vertrouwen en intensief plaatsvindt bijdraagt aan meer werkplezier, betere inzicht in kwaliteiten en betere performance resultaten. Daarnaast altijd enthousiast om te experimenteren met eventuele oplossingen om onze collega’s in het land te ondersteunen om hun werk nog beter te kunnen uitvoeren.

Klaas Ariaans, Directeur Personal Banking (ABN AMRO)
Als directeur Personal Banking ben ik verantwoordelijk voor de kantorenorganisatie van ABN AMRO. Een onderdeel wat ontzettend hard aan het veranderen is. Vanuit onze purpose werken we zelforganiserend en ontvangen heel veel klanten advies via Beeldbankieren. Beeldbankieren is wat mij betreft de basis hoe persoonlijk contact er in de toekomst zal gaan uitzien. Het aantal kantoren gaat fors omlaag en Beeldbankieren zal het belangrijkste bemenste kanaal worden. Zelforganisatie heeft alles te maken met het geloof in de expertise van onze eigen medewerkers. Het geven van ruimte zorgt voor meer leiderschaps- en talentontwikkeling.

Renée Lubberdink Managing Consultant (ROI)
Geboeid door impact van mensen op resultaat maak ik soft skills meetbaar die bijdragen aan performance verbetering. Bepalen wat mensen doen (gedrag) waardoor zij de organisatie succesvol maken. ROIE levert als strategisch partner in People performance analytics inzichten waarmee klanten de business resultaten kunnen verbeteren. We tonen aan dat investeren in mensen rendeert.

Klaas Toes CEO (ROI)
Helpt meer dan 30 jaar bedrijven en overheid om hun Human Capital Strategies, Leadership, Change and Sales te implementeren. Ondersteunde de implementatie van Human Capital-programma’s met harde gegevens over Business Impact en ROI. Dat de waarde van leren voor organisaties nooit tastbaar was, motiveerde hem tot Human Capital Analytics.