Meten, Rapporteren en Analyseren

Met metingen, rapporten en analyses geven wij organisaties inzicht in de impact van hun leer-, leiderschap en veranderprogramma’s. Als expert geven wij objectief advies bij het inrichten, meten en analyseren van programma’s.

Daarnaast helpen wij managers met het optimaal gebruik maken van het menselijk potentieel in de organisatie. We doen dit door de prestaties van mensen aan bedrijfsresultaten te koppelen en voorspellende analyses te maken.

We maken een evaluatieplan met doelstellingen op verschillende niveaus. Vervolgens bepalen we welke metingen we gebruiken en welke informatie moet worden gerapporteerd en geanalyseerd. ROI Institute Europe heeft een aantal vaste metingen en rapportages, waarbij aanpassing en maatwerk altijd mogelijk is.

Het rendement van leren en presteren

De wereld van analytics en big data is booming business. In de snel veranderende markt zijn managers op zoek naar inzichten die hen helpen om optimaal gebruik te maken van het menselijk potentieel in de organisatie.
Organisaties hebben een groeiende behoefte het effect van leren te bepalen. We kijken steeds kritischer naar de impact van leren op presteren: draagt leren bij aan persoonlijke ontwikkeling? Draagt leren bij aan slagkracht van de organisatie? Wat levert het (financieel) op? Meer dan voldoende reden dus om de effecten van leertrajecten te meten.

Wij ondersteunen organisaties in hun leer- en veranderingsproces en helpen hen inzicht te krijgen in het effect van leren. We gebruiken het V-model om een evaluatieplan op te stellen met onze klanten. Op elk niveau vragen we wat u wilt meten, rapporteren en waarom?
Level 1

LEER TEVREDENHEID

Voorspellende learning analytics

Meet en rapporteert de tevredenheid van de deelnemers over een leerinterventie en in welke mate het leren relevant, noodzakelijk en belangrijk is voor succes in de praktijk.

Meer informatie Rapporten
Level 2

LEER UITKOMST

Meet en rapporteert de mate waarin deelnemers de informatie en vaardigheden die in het programma zijn aangeboden beheersen.

Meer informatie Rapporten
Level 3

LEER TOEPASSING

Meet en rapporteert in hoeverre de kennis en vaardigheden worden toegepast in het dagelijkse werk en bijdragen aan het behalen van resultaten.

Meer informatie Rapporten
Level 4

LEER OPBRENGST

Meet en rapporteert het effect op het bedrijf, in termen van tijd, kosten, kwantiteit en kwaliteit. Wat kan de organisatie meer, beter, slimmer met de bestaande competenties.

Meer informatie Rapporten
Level 5

LEER RENDEMENT

Meet en rapporteert de waarde van de belangrijkste indicatoren en succesfactoren van de leerinterventie (ROI).

Meer informatie Rapporten
ROI on Learning
Measures & reports the extent to which participants
ROI on Performance
Measures & reports the extent to which participants

Onze metingen & rapportages

Op elk niveau van de Piramide van Leren & Presteren bieden we metingen, rapporten en analyses.

 Naast de standaardrapportages bieden wij ook op maat gemaakte oplossingen aan. Wij adviseren u graag over een geschikte meting / rapportage die inzicht geeft in de gewenste resultaten.

Neem gerust contact met ons op om uw vraag te bespreken.Level 1

LEER TEVREDENHEID

Level 2

LEER UITKOMST

Level 3

LEER TOEPASSING

Level 4

LEER OPBRENGST

Level 5

LEER RENDEMENT


ROI in aantallen

De wereld van HR en leren staat voor nieuwe eisen. Meer en meer data is beschikbaar. In de snel veranderende markt zijn managers op zoek naar inzichten, mensen en prestatieanalyses die hen helpen optimaal gebruik maken van het menselijk potentieel in de organisatie.

Dankzij onze jarenlange ervaring en de indrukwekkende database die we door de jaren heen hebben opgebouwd, zijn wij de expert in het bieden van inzicht in het effect van investeren in mensen. Dit stelt ons in staat om organisaties te adviseren.


Evaluaties

35.519


Performance scans

16.757


Deelnemers workshops

109


Certified ROI Professionals

17


Impact/ROI Studies

8
Inzicht in het rendement van leren
Heldere meetlat
Verbonden aan de strategie van de organisatie