People Analytics veelbelovend

dinsdag 28 augustus 2018

“People Analytics is een must voor elke high-performance organisatie.” Dat is de kern van de nieuwste Human Capital Analytics studie van onze Amerikaanse partner ROI Institute in samenwerking met het Institute for Corporate Productivity (i4cop). Hieronder volgt een korte samenvatting van de belangrijkste resultaten:


  • Middelen, budgetten en algemene interesse in People Analytics is toegenomen en voor de meeste organisaties zullen deze punten blijven groeien;

  • Het niveau waarop People Analytics wordt toegepast verschilt enorm onderling, toch zijn een groeiend aantal organisaties op een hoog niveau actief;

  • De meeste toegevoegde waarde komt wanneer People Analytics niet alleen wordt gezien als belangrijke input voor de HR strategie, maar als de centrale aanstuurder van de HR strategie, om vervolgens een belangrijke aanstuurder te worden binnen de bredere business strategie.


“Human Capital Analytics (HCA) levert beduidend waarde op en het ontwikkeld en groeit in een rap tempo,” zegt Patti Phillips, president en CEO van ROI Institute. HR projecten leveren steeds meer inzichten en waarde op en de waarde van HCA wordt steeds zichtbaarder. Wanneer initiatieven van HR (zoals een leerprogramma) de bedrijfsresultaten aanjagen, wordt het initiatief niet langer gezien als een kostenpost, maar een investering. Wanneer investeringen zich uitbetalen, worden er ook meer investeringen gedaan. We zien eindelijk concreet bewijs dat het zich flink uitbetaalt om People Analytics toe te passen in de business performance.”

Voorspellende relaties
Terwijl 20% van de organisaties zich nog steeds concentreert op voorspellende analyses, zal het onderzoeken van voorspellende relaties het meest stijgen komend jaar.

“Onze voorgaande HCA rapporten lieten al zien dat het ‘ontwikkelen van relaties tussen variabelen’ en het ‘meten van business impact en de ROI van een leerprogramma’ top of mind was,” vertelt Jack Phillips, voorzitter van het ROI Institute. ”We zijn niet verbaasd dat deze twee type HR projecten de hoogste prioriteit hebben voor organisaties.” Voor veel organisaties zijn het meten van business impact en ROI routine geworden en zijn ze naadloos verweven in de HR praktijk.

Meer weten over dit onderwerp of het hele onderzoeksrapport ontvangen? Neem dan contact met ons op.


  Kom naar de Gooi Evening! | En toen was daar: een blog