Sales assessments

Gericht ontwikkelen van de performance van jouw sales professionals

Vertrouwen, adviseren, maar ook challengen zijn belangrijke vaardigheden voor de moderne sales professional. Om de performance en benodigde ontwikkeling van jouw sales organisatie vast te stellen hebben wij twee standaard assessments ontwikkeld. Beide gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde modellen.  

Assessment Trusted Advisor

Dit assessment is gebaseerd op het model van de ‘Trusted Advisor’ van David Maister e.a. (2001). Dit model gaat uit van vier aspecten die jouw effectiviteit als Trusted Advisor bepalen:

  • Geloofwaardigheid: Klopt het wat je zegt? Is het inhoudelijk juist en kan de ander het geloven qua intentie en integriteit?
  • Betrouwbaarheid:  Kom je jouw afspraken en toezeggingen na? Doe je wat je belooft?
  • Intimiteit: Wil de ander jou in vertrouwen nemen? Is er een emotionele binding (een ‘klik’)? Ben je ‘safe to be with’?
  • Zelforiëntatie: Wiens belangen behartig je? Hoe is de balans tussen eigen belang en het belang van de ander? Hoe transparant ben je? Hoe doel- of verkoopgericht ben je?

Assessment Challenger Sales

Voor dit assessment maken we gebruik van het profiel van de Challenger, gebaseerd op het boek ‘The Challenger Sale’ van Brent Adamson en Matthew Dixon (2013). In dit boek worden vijf type sales professionals beschreven:

  • de relationship builder
  • de hard worker
  • de lone wolf
  • de reactive problem solver, en 
  • de challenger

Uit verschillende onderzoeken blijkt de challenger qua performance het meest succesvolle profiel. De challenger is in staat om de klant een stap verder te helpen in zijn/haar denken en biedt maatwerk doordat hij/zij de klant en diens markt kent als geen ander. De challenger neemt de regie als het gaat om het salesgesprek en de actieve benadering van de klant. (‘Teach, Tailor, Take Control’)

Past het profiel van de Trusted Advisor of de Challenger Sales niet bij het profiel van jouw sales professionals? Dan maken we met jou een maatwerk assessment op basis van het salesprofiel van jullie organisatie. 

Analyse en rapportage

Afhankelijk van jouw wensen, maken wij een groepsanalyse en presenteren wij de inzichten en adviezen in een managementrapport, presentatie of infographic. Onze adviezen zijn altijd concreet, zodat ze direct aanknopingspunten bieden voor vervolgstappen om de ontwikkeling van jouw sales professionals verder  vorm te geven.

Bel Renée voor nieuwe inzichten

Wil je meer weten over onze online ontwikkel assessments en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met onze expert in organisatie psychologie.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.