Team assessments

Samen teamresultaten verbeteren

Succes is een teamprestatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw team optimaal presteert? Waar begin je als je je team verder wilt ontwikkelen? Starten met een team assessment helpt om inzicht te krijgen in de huidige performance van jouw team én geeft richting aan het team ontwikkeltraject dat het beste past. Met het Team Assessment meten we de performance van het team op die zes condities, die volgens onderzoek van Harvard voor meer dan 80%  de effectiviteit van teams bepalen. Daarnaast meten we drie belangrijke aspecten van teamontwikkeling.

Teamontwikkeling:  hierbij kijken we naar de manier waarop teamleden samenwerken en ervoor zorgen dat alle mogelijkheden worden benut zodat het team zich verder ontwikkelt. We meten hierbij de aandacht voor interpersoonlijke ontwikkeling (team zelfcoaching), individuele ontwikkeling en taakgerichte ontwikkeling (werkprocessen).

Teameffectiviteit: Hoe is de kwaliteit van het groepsproces (Team interactie)? Draagt het team bij aan het leren, de groei en de tevredenheid van teamleden (de individuele tevredenheid)? En zijn de klanten of gebruikers van het team tevreden over de kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid van het werk van het team (de Taak performance)?

Analyse en rapportage

Afhankelijk van jouw wensen, maken wij een groepsanalyse en presenteren wij de inzichten en adviezen in een managementrapport, presentatie of infographic. Onze adviezen zijn altijd concreet, zodat ze direct aanknopingspunten bieden voor de vervolgstappen om jouw team te ontwikkelen en de prestaties te verbeteren.

Bel met Renée voor nieuwe inzichten

Wil je meer weten over onze online ontwikkel assessments en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met onze expert in organisatie psychologie.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.