• Europees partner van ROI Institute

    We are expert in providing insight in the effect of investing in people

Over Ons

ROI Institute Europe is een onderzoeks- en adviesbureau dat organisaties helpt inzicht te geven in de huidige en gewenste prestaties van hun medewerkers: de performance analytics. Wij zijn de expert in het bieden van inzicht in het effect van investeren in mensen. We doen dit door de prestaties van medewerkers te koppelen aan bedrijfsresultaten en leveren voorspellende analytics voor-, tijdens en na hun veranderings- en leerprogramma’s.

Dankzij onze jarenlange ervaring en de indrukwekkende database die we in die jaren hebben opgebouwd, kunnen we organisaties adviseren over het optimaliseren van resultaten en inzicht krijgen in het effect van HR en leren.

Wij bieden diensten op het gebied van meten, rapporteren en analyseren. We geven workshops, we spreken, we onderzoeken en we begeleiden studies.

Wat wij doen

Wij bieden dienstverlening op het gebied van:

Meten en Analyseren
Met onze rapportages geven wij organisaties inzicht in de impact van hun leer-, leiderschap- en veranderprogramma’s.

Consulting
Als expert geven wij graag objectief advies bij het inrichten, meten en analyseren van programma’s.
.

Teaching
We geven workshops over Impact en ROI, om HRD professionals te bekwamen in het aantonen van de waarde van leren.

Research
We voeren studies uit waarbij we de ROI, Impact en business case van leren onderzoeken.
 

Speaking
We geven key notes en presentaties op evenementen, seminars en bijeenkomsten over de ROI, Impact en Analytics van leren.

Writing
We schrijven boeken waarin de ROI Methodiek centraal staat. Zoals De Waarde van Leren en het praktijkboek de Business case van Leren.

Hoe wij werken

Wij …
• werken altijd in samenwerking met onze klanten.
• werken volgens de ROI Methodiek ™.
• gaan terug naar de kern door Business Alignment toe te passen.
• we maken een evaluatieplan.
• wij werken volgens de Europese privacy– en veiligheidsrichtlijnen.
• wij werken volgens onze algemene voorwaarden.

We beginnen het proces met de klant door te kijken wat de behoeften zijn door het Vmodel langs te lopen. Wat is de opbrengst op level 5? Wat is de impact die u wilt bereiken? Welke KPI’s wilt u beïnvloeden? Welk ander gedrag wilt u in de praktijk zien en welke reactie zorgt voor voorspellende analytics? Met al deze informatie maken we een evaluatieplan op met de doelstellingen op de verschillende levels. Op elk level bepalen we welke metingen we gebruiken en welke informatie moet worden gerapporteerd en geanalyseerd.

ROI Institute Europe heeft een aantal standard rapportages op elk level, waar aanpassing en maatwerk altijd mogelijk is. Ons uitgangspunt is altijd snel en effectief met het beste resultaat voor onze klanten. Waarbij het erg belangrijk is dat we de privacy en veiligheid van de werknemers waarborgen.

Partnership ROI Institute

Sinds begin 2013 zijn wij de Europese partner geworden van het ROI Institute (Birmingham, Verenigde Staten). ROI Institute, helpt organisaties het succes van projecten en programma’s te evalueren, inclusief van het meten van het financieel rendement op investeringen (ROI) Dit partnerschip helpt onze groeiende interesse en moet de waarde van leren binnen organisaties bewijzen en vaststellen.

Oprichters Jack en Patti Phillips creëerden de ROI Methodology™ een goed gestructureerde en gedocumenteerde manier van werken. Zij hebben de regels van accountancy toegepast om Human Capital te berekenen. Daarnaast hebben ze ervoor gezorgd dat de Methodologie daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast door middel van talrijke casestudies.

Jack en Patti Phillips reizen de wereld over om de ROI Methodology wereldwijd te implementeren in organisaties. Ze werken samen met Fortune 500 bedrijven, overheidsorganisaties, non-profitorganisaties, zorgverleners en niet-gouvernementele organisaties. Met meer dan 5.000 organisaties die dit proces gebruiken, is de ROI Methodology het meest gebruikte en geïmplementeerde evaluatiesysteem ter wereld.

ROI Methodiek™

ROI Institute Europe werkt altijd volgens de ROI Methodiek™. Met de ROI Methodiek™. kunt u geschikte data verzamelen om performance te rapporteren. Een gefocuste, bewezen en praktische aanpak. Het genereert zowel kwalitatieve als kwantitatieve data en biedt technieken om de effecten van het programma van andere invloeden te isoleren – waardoor geloofwaardige statistieken en ROI-rapporten worden geaccepteerd door financiële leidinggevenden en stakeholders. Met meer dan 5.000 organisaties die het gebruiken, is het meest gebruikte en geïmplementeerde evaluatiesysteem ter wereld.

De ROI Methodiek™ in samenvatting:
● Systematische aanpak om alle soorten programma’s en projecten te evalueren
● Bevat zes soorten gegevens van de reactie tot ROI
● Geloofwaardig en schaalbaar proces
● Meest gebruikte evaluatiesysteem, wereldwijd geaccepteerd

Meer over de ROI Methodiek™

Geschiedenis

ROI Institute Europe werd in 2002 (onder de naam Navigator) opgericht door Klaas Toes. Zijn uitgebreide expertise op het gebied van trainingen en zijn economische achtergrond gaven hem het inzicht dat er veel ongebruikt potentieel aanwezig was in zowel mensen als organisaties. Ook ontbrak het aan meetinstrumenten om inzicht te krijgen in wat opleidingen nu daadwerkelijk opleverden. Het begin van een zoektocht naar mogelijkheden die de Waarde van Leren inzichtelijk kon maken. De afgelopen twaalf jaar heeft ROI Institute Europe steeds verder geavanceerde kennis en mogelijkheden voor dit doel ontwikkeld.

Onze mensen


Gislaine van Erp

Project support

Read more

Bram Steen

Business Intelligence Developer

Read more

Lotte Dros-Hendriks

BI Developer

Read more

Rianne Vaessen

Projectmanager

Read more

Désirée van Kesteren

Medewerker Project Support

Read more

Simone de Bruin

Projectmanager

Read more

Klaas Toes

CEO (CRP)

Read more

Renée Lubberdink

Managing Consultant (CRP)

Read more

Sylvia Stroombergen

Projectmanager

Read more

Inzicht in het rendement van leren
Heldere meetlat
Verbonden aan de strategie van de organisatie