Over ons

Wij geloven in data én mensen. Wij maken het onzichtbare zichtbaar.

Het gedrag van mensen in een organisatie is van grote invloed op het realiseren van de businessdoelstellingen. Inzicht in dat gedrag geeft richting aan verbetermogelijkheden waardoor mensen in de organisatie met meer plezier werken en zo betere resultaten behalen. Het is onze missie om het effect van gedrag op organisatieresultaten zichtbaar en meetbaar te maken met behulp van data en feiten, zodat het ontwikkelen van mensen door organisaties gezien wordt als een investering die rendeert en in plaats van een kostenpost.

  

Om dit op een verantwoorde wijze te doen, werken wij volgens de ROI methodiek. Deze evaluatiesystematiek is ontwikkeld door Jack en Patti Phillips van het ROI Institute in de VS, waarvan wij sinds 2013 officieel Europees partner zijn.  

Onze experts

Bekijk onze vacatures

Bedrijven die je voor gingen

Dankzij onze jarenlange ervaring met meten, rapporteren en analyseren hebben wij een uitgebreide database en ervaring met zeer uiteenlopende klanten. Wij zijn in staat om samen naar jouw vraagstuk te kijken en geven passend advies over onze standaard en maatwerk assessments, zodat we het resultaat optimaliseren en inzicht bieden inzicht in het effect van HR en leren op de organisatie. Voor ons is geen enkele organisatie hetzelfde, daarom kijken we specifiek naar wat jouw organisatie nodig heeft.  We werken snel en effectief en willen graag een lange termijn relatie met onze klanten bouwen.

“Samen met ROI Institute Europe hebben we een leiderschapsscan voor het gehele senior leadership team (zo’n 40 leiders) ontwikkeld waarmee we de verandering meetbaar maken. Wanneer je als individu weet waar je staat ten opzichte van de gewenste cultuur, het gewenste leiderschapsgedrag, weet je ook aan welke knoppen je vooral moet draaien. Met als uiteindelijke doel het geheel verder te helpen, de verandering in gang te zetten. De scherpe inzichten daaruit zijn heel waardevol bij het begeleiden van de management board in hun ontwikkeling. ROI Institute Europe maakt gebruik van een doordachte methodiek en beschikt over veel data ook van andere bedrijven. Dat gebruiken zij als referentiekader voor hun inzichten.”

Jolanda Ravenek, programmamanager van het transformatie programma Lighthouse Eneco

“Het woord Co-creatie komt als eerste bij me op. Jullie hebben wel degelijk een eigen filosofie en kijk op leiderschap, maar jullie tunen direct in op wat voor Stedin belangrijk is, waar we nu staan. Daar hebben we vervolgens samen met jullie bouwstenen een profiel omheen gebouwd dat toch ook op jullie ROI meet methodiek aansluit. Uit onze medewerkerstevredenheid onderzoeken kwam heel duidelijk terug “Er moet meer leiderschap getoond worden”, maar ja, wat is dat dan? Jullie zijn in staat om dat hele abstracte begrip snel concreet te vertalen naar wat heb je nodig tot en met een cijfermatige meting. De samenwerking voelt als een partnership waarin jullie veel flexibiliteit tonen en dat vind ik van enorme waarde.”

CHRO Stedin Janneke Gökemeijer

“De adviseurs van ROI zijn deskundig, niet alleen in de methodiek, maar ook in skills. Zij verdiepen zich in de context van de organisatie. Daarnaast heeft ROI een brede databank vanwege de ervaring bij veel verschillende bedrijven. Die benchmark is van meerwaarde als je in een organisatie met een complex thema aan de slag bent. Tegelijkertijd verliezen zij zich niet in die data, maar vertellen het verhaal erbij, waardoor de boodschap echt aankomt. En ze blijven nieuwsgierig naar hoe het bij ons werkt. Daardoor heb ik het gevoel dat we samen aan het puzzelen en ontdekken zijn. Dat maakt voor mij de samenwerking uniek.”

Joyce van Herk, Product Owner Learning & Development CZ

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.